Välkomna!!
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Vi tänkte försöka oss på att göra egna majstortilla till helgens tacos, visst låter det ljuvligt?! Men jag kan säga att antingen var det fel på receptet eller så var det fel på mjölet för inte blev degen bra inte... Jag fick försöka rädda situationen och mixtrade fram en deg som iallalfall gick att kavla ut och steka... Själva utseendet blev väl ganska fint men det smakade inte helt hundra, typ 2/5 skulle jag väl säga... Därför kommer jag inte dela med mig av det receptet idag...
Men misströsta inte! Jag kommer att dela med mig av recepten på mina otroligt lättlagade salsor och en riktigt härlig pulled pork!! Jag gjorde en mangosalsa, en tomatsalsa och en bönsalsa, samtliga är SÅ goda!!
Vi börjar med att sätta igång pulled porken, den tar ju trots allt ca 3-4 timmar att göra.
Pulled Pork:
500 gr karré i bit
1 st burk krossade tomater
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st kanelstång
1 st lagerblad
1 st röd chili
1 msk chipotlepasta
1 1/2 msk tomatpure
1 msk oxfond
1 tsk salt
några varv med pepparkvarnen
Sätt igång ugnen på 150°
Skala och klyfta den gula löken och lägg dem i botten av grytan. Vi använder oss av en gjutjärnsgryta men det går lika bra med en annan typ av gryta sålänge det finns lock till den.
Skala och dela vitlöken på hälften.
Tillsätt alla ingredienser i grytan. (Jag brukar hälla de krossade tomaterna över köttet.)
Sätt in grytan i ugnen och låt stå där i minst 3 timmar.
Jag brukar titta till den efter ca 1,5-2 timmar och smeta över lite av såsen på köttbiten.
När köttet delar sig lätt är det färdigt, det brukar ske efter ca 3-4 timmar. Då plockar man ur köttbiten och lägger den åt sidan. Sedan brukar vi plocka ur kanelstången och mixa resten av ingredienserna med en stavmixer så att det blir en slät sås.
Köttet delar man lättast med två gafflar så att det blir fina trådar. Sedan rör man i så mycket sås man vill ha, ju mer sås ju såsigare (och starkare) blir det ;-)
Såsen som blir över kan man hälla upp i en skål om det är någon som vill ha lite extra i sin tortilla!

Nu till det bästa med tacos! SALSA!!
Tomatsalsa:
Blandade valfria tomater (till denna har vi valt 1 st gul tomat, 1 st orange tomat och 8 st körsbärstomater)
1 st liten rödlök
1 msk röd balsamvinäger
1 msk olivolja
flingsalt
peppar
Hacka tomaterna i små bitar.
Finhacka rödlöken.
Tillsätt den hackade rödlöken, vinägern, olivoljan, salt och peppar.
Rör om. Färdig!
(Vi brukar finhacka koriander och blanda i också men det hade vi tyvärr inte hemma den här gången.)
Mangosalsa:
1/2 st mogen mango
1/2 st chili
1/2 st lime
Mynta
Hacka mangon i små kuber.
Finhacka chilin och myntan.
Pressa i limesaften.
Rör om. Färdig!
Bönsalsa:
1 burk/kartong svarta bönor
1 st stor salladslök
1 msk olivolja
Flingsalt
Peppar
Skölj bönorna och lägg i en skål.
Strimla löken i fina strimlor.
Tillsätt alla ingredienserna i skålen med bönorna.
Rör om. Färdig!
(Vi älskar alla typer av örter så vanligtvis brukar vi finhacka persilja och blanda i men det hade vi tyvärr inte hemma.)
Som ni kan se är det verkligen superlätt att fixa några snabba salsor till tacosen!!

Till detta serverades lite majonäs och en medelstark chunky salsa. Allt blev supergott (förutom brödet som blev ätbart, men inte mycket godare än så. Vi får återkomma när vi hittat ett bra recept ;-) )
Har ni testat recepten? Kommentera gärna vad ni tyckte! Eller sitter ni på ett fantastiskt recept på världens bästa tortillabröd? Snälla dela med er!!
Lycka till!! ❤️