Välkomna!!
 
Beef Pho är en suppergod och smakrik vietnamesisk soppa/buljong. Den är verkligen supergod och superlätt att göra, och inte blir det sämre av att den blir en fröjd för ögat ;-)
Just den här gången använde vi ankbröst istället för biff men ni bestämmer själva vilken proteinkälla ni vill ha i soppan.
 
Buljong för 2 pers:
ca 1 liter vatten
1 st kalvbuljong
1 st kött/oxbuljong
2 st små stjärnanis (eller 1,5 st stora)
ca 3 cm kanelstång
1/2 st solovitlök (eller 2-3 st vitlöksklyftor)
1 st stött citrongräs
1 msk japansk soja 
1 1/2 msk fisksås
1/2 msk sesamolja
1 bit ingefära, ca 2x3 cm
4 st skogschampinjoner
 
Skala vitlöken och ingefäran och dela dem på hälften.
Krossa citrongräset och dela den på mitten. Skiva champinjonerna i skivor.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sedan sjuda på svag värme i ca 15-20 min. Om det stormkokar eller att det har ångat av för mycket vätska kan man addera lite vatten. 
När det sjudigt klart silas buljongen. Plocka ur champinjonerna, dem är goda att äta i soppan!
 
Stek under tiden ditt valda protein till önskad stekgrad. Vi sous vidade vårt ankbröst till 55° och brynte snabbt på det i en het panna för att få ett krispigt skin. 
 
Som tillbehör i soppan hade vi följande:
Risnudlar till 2 pers. (koka dessa enligt anvisningar på paketet)
2 nävar groddar
1 stor salladslök
1 st röd chili
Koriander 
 
 
 
 
 
Vi älskade den här soppan! Den var fylld av smak, var väldigt enkel att göra samt känns väldigt nyttig. 
Kommentera gärna vad ni tycker om receptet!! Om det är någon som provar att göra den vegetarisk/vegansk får ni gärna berätta vad ni använde istället för fisksåsen, finns det något bra substitut för den produkten? 
 
Lycka till!! ❤️