Välkomna!!
Idag tänkte jag bjuda er på ett riktigt smarrigt recept på en kryddblandning till kebab! Det är verkligen superlätt att göra sin egen rub och det blir så jäklans gott. För ofta när man köper kryddblandningar upplever jag att dem är väldigt salt och detsamma gäller färdigmarinerat kött. Vi grillade våra kebabspett i ugnen men det går självklart lika bra (om inte det blir ännu bättre) att grilla dem på grillen.
Kebab (2 pers.):
3 st spett
400 gr karré (2 skivor)
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
2/3 msk oregano
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
några varv med pepparkvarnen
Blötlägg spetten.
Dela karrén i ganska små bitar och lägg dem i en skål. Skala och pressa ned vitlöken och häll i olivoljan. Blanda runt ingredienserna.
Blanda alla torra kryddor i en annan skål och häll sedan över kryddblandningen över köttet. Massera in kryddorna.
Låt köttet gärna marinera en stund innan du trär det på spetten.
Sätt ugnen på 250°.
När du trär köttbitarna på spettet, tryck inte ihop bitarna för mycket. Resultatet blir mycket bättre när varm luft kommer mellan köttbitarna, spetten blir mer jämt grillade och tillagningstiden blir kortare.
Grilla spetten i ca 10 min på vanlig ugnsinställning och skifta sedan till grillinställningen i några minuter för att få en fin färg och lite krispiga kanter.
Sedan är det färdigt!
Vi serverade detta med en mix av grönsaker, fetaost, sriracha (chilisås), hemgjord vitlöksås och pitabröd.

Vilka tillbehör tycker ni är gott till kebab?
Lycka till!! ❤️