Välkomna!!
Sist vi sågs delade vi med oss av ett recept på en somrig melonsallad. På bilden i inlägget kunde man skymta en liten kanna med ketchup. Receptet på just den ketchupen kommer att avslöjas idag!! Hur fantastiskt är det inte att kunna servera en hemmagjord ketchup när man får gäster till helgen?!
Den vi har gjort är lite i det hetare slaget men man kan givetvis reglera hettan till den nivån man gillar, mildare resp. hetare.
Ketchup:
1 burk krossade tomater (400 gr)
2 st grillade paprikor (vi brukar ta färdiggrillade på burk)
1 st vitlöksklyfta
1/2 st chili (man får testa sig fram beroende på styrkan på chilin, den vi använde var rätt så stark)
1 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
saft från en klyfta citron
salt
peppar
Lägg alla ingredienser i ett glas eller en skål med höga kanter och mixa med en stavmixer tills den blir slät. Smaka av med salt, peppar och citronsalt.

Som vi minns från förra inlägget serverades lammkorv och rostad potatis till ketchupen men man kan också servera den till tex hamburgare, pasta och köttfärssås eller till grillad korv med bröd!!
Till vilka maträtter gillar ni att ha ketchup?
Lycka till!! ❤️